page

kabar

Donya ora siyap kanggo Covid-19 pandhemen lan kudu njupuk tindakan sing luwih tegas lan efektif kanggo nyuda karusakan sakabèhé sing disebabake dening pandemi, Pasukan Tugas Independen babagan Pandemi Nyiapake lan Respon, sing dipimpin dening Organisasi Kesehatan Dunia, ujar ing laporan sing dirilis Senin.

Iki minangka laporan kemajuan kaloro saka panel independen. Laporan kasebut ujar manawa ana kesenjangan ing siyap lan nanggepi pandemi, lan owah-owahan kasebut dibutuhake.

Laporan kasebut ujar manawa langkah-langkah kesehatan masarakat sing bisa ngemot pandhemen kudu ditindakake kanthi lengkap. Langkah-langkah kayata deteksi awal kasus, nglacak kontak lan ngisolasi, njaga jarak sosial, mbatesi lelungan lan kumpul, lan nganggo topeng rai kudu terus ditindakake kanthi skala gedhe, sanajan vaksinasi dipromosikan.

Kajaba iku, tanggepan marang pandhemen kudu ganti rugi tinimbang nambah ketimpangan. Contone, ketimpangan ing lan antarane negara kudu dicegah babagan akses menyang alat diagnostik, perawatan lan pasokan dhasar.

Laporan kasebut uga ujar manawa sistem peringatan dini pandemi global sing ana kudu maju lan menyang jaman digital supaya bisa nanggapi kanthi cepet babagan risiko pandemik. Ing wektu sing padha, ana ruang kanggo perbaikan ing kegagalan wong nganggep serius babagan risiko eksistensial pandemi lan kegagalan WHO kanggo nindakake peran kasebut.

Panel Independen percaya manawa pandemi kasebut kudu dadi katalis kanggo owah-owahan dhasar lan sistemik ing kesiapan ing mangsa ngarep kanggo acara kasebut, saka komunitas nganti tingkat internasional. Contone, saliyane institusi kesehatan, institusi ing wilayah kabijakan sing beda-beda uga kudu dadi bagian saka kesiapan lan respon pandemi sing efektif; Kerangka global anyar kudu dikembangake kanggo ndhukung, ing antarane, nyegah lan nglindhungi wong saka pandemi.

Klompok Independen babagan Persiapan lan Tanggap Pandemi didegake dening Direktur Jenderal WHO sesuai karo resolusi sing relevan saka Majelis Kesehatan Dunia ing Mei 2020.


Wektu kirim: Jan-22-2021