page

produk

ONE STEP HCV Test (Whole Blood/Serum/Plasma)

Katrangan singkat:


Detail Produk

Tag produk

ONE STEP HCV Test (Whole Blood/Serum/Plasma)

hcv rna
anti hcv test
hcv antibody
hcv test
hepatitis c test

RINGKASAN

Cara umum kanggo ndeteksi infèksi karo HCV yaiku kanggo mirsani anané antibodi kanggo virus kanthi cara EIA, banjur konfirmasi karo Western Blot. Tes HCV Siji Langkah minangka tes kualitatif visual sing prasaja sing ndeteksi antibodi ing Darah Utuh / serum / plasma manungsa. Tes kasebut adhedhasar immunochromatography lan bisa menehi asil sajrone 15 menit.

PENGGUNAAN INTENDED

Tes HCV Siji Langkah yaiku Tes Immunochromatoraphic sing ditingkatake Koloid Emas kanthi cepet kanggo deteksi kualitatif antibodi kanggo Virus Hepatitis C (HCV) ing Getih / Serum / Plasma Manungsa. Tes iki minangka tes saringan lan kabeh sing positif kudu dikonfirmasi nggunakake tes alternatif kayata Western Blot. Tes kasebut mung kanggo panggunaan Profesional Kesehatan. Loro-lorone tes lan asil tes dimaksudake mung digunakake dening profesional medis lan hukum, kajaba diwenehake dening peraturan ing negara panggunaan. Tes kasebut ora bisa digunakake tanpa pengawasan sing cocog.

PRINSIP PROSEDUR

Assay diwiwiti kanthi sampel sing ditrapake ing sumur sampel lan nambahake pengencer sampel sing diwenehake langsung. HCV antigen-Colloidal Gold conjugate sing ditempelake ing pad sampel bereaksi karo antibodi HCV sing ana ing serum utawa plasma, mbentuk kompleks antibodi konjugat/HCV. Nalika campuran diijini migrasi ing sadawane jalur tes, kompleks antibodi konjugat/HCV ditangkap dening protein A sing ngiket antibodi sing diimobilisasi ing membran sing mbentuk pita warna ing wilayah uji. Sampel negatif ora ngasilake garis tes amarga ora ana konjugat Emas Koloid/kompleks antibodi HCV. Antigen sing digunakake ing tes yaiku protein rekombinan sing cocog karo wilayah HCV sing immunoreaktif banget. Pita kontrol warna ing wilayah kontrol katon ing pungkasan prosedur tes preduli saka asil tes. Pita kontrol iki minangka asil saka konjugat Colloidal Gold sing ngiket antibodi anti-HCV sing diimobilisasi ing membran. Garis kontrol nuduhake yen konjugat Emas Koloid fungsional. Ora ana pita kontrol nuduhake yen tes kasebut ora sah.

REAGEN lan MATERI sing diwenehake

Piranti tes kanthi foil sing dibungkus nganggo desiccant

• penetes plastik.

• Sample Diluent

• paket Insert

MATERI sing dibutuhake nanging ora diwenehake

Kontrol positif lan negatif (kasedhiya minangka item sing kapisah)

STORAGE & STABILITAS

Kit test kudu disimpen ing 2-30 ℃ ing kantong sing disegel lan ing kahanan garing.

PÈNGET lan pancegahan

1) Kabeh asil positif kudu dikonfirmasi kanthi cara alternatif.

2) Nambani kabeh spesimen kaya-kaya duweni potensi infèksius. Nganggo sarung tangan lan sandhangan protèktif nalika nangani spesimen.

3) Piranti sing digunakake kanggo tes kudu diautoklaf sadurunge dibuwang.

4) Aja nggunakake bahan kit ngluwihi tanggal kadaluwarsa.

5) Aja ngganti reagen saka macem-macem lot.

KOLEKSI SAMPEL lan panyimpenan

1) Ngumpulake spesimen Darah Utuh / Serum / Plasma miturut prosedur laboratorium klinis biasa.

2) Panyimpenan: Whole Blood ora bisa beku. Spesimen kudu didinginkan yen ora digunakake ing dina sing padha. Spesimen kudu beku yen ora digunakake sajrone 3 dina dikumpulake. Aja beku lan thawing spesimen luwih saka 2-3 kaping sadurunge digunakake. 0,1% saka Sodium Azide bisa ditambahake menyang spesimen minangka pengawet tanpa mengaruhi asil tes.

PROSEDUR ASSAY

1) Nggunakake penetes plastik sing ditutup kanggo sampel, nyebarake 1 tetes (10μl) Darah Utuh / Serum / Plasma menyang sumur sampel bunder kertu tes.

2) Tambah 2 tetes Sample Diluent menyang sumur sampel, sanalika sawise spesimen ditambahake, saka vial diluent tip dropper (utawa kabeh isi saka ampul test tunggal).

3) Interpretasi asil tes ing 15 menit. 

310

Cathetan:

1) Nglamar jumlah sampel diluent cukup penting kanggo asil test bener. Yen migrasi (wetting saka membran) ora diamati ing jendhela test sawise siji menit, nambah siji tetes liyane saka diluent menyang sumur sampel.

2) Asil positif bisa katon sanalika siji menit kanggo sampel karo tingkat dhuwur saka antibodi HCV.

3) Aja Interpretasi asil sawise 20 menit

MACA HASIL TES

1) Positif: Loro pita test abang purplish lan pita kontrol abang purplish katon ing membran. Konsentrasi antibodi sing luwih murah, pita tes sing luwih lemah.

2) Negatif: Mung pita kontrol abang purplish katon ing membran. Ora ana pita tes nuduhake asil negatif.

3) Asil ora valid: Mesthi ana pita kontrol abang ungu ing wilayah kontrol, preduli saka asil tes. Yen pita kontrol ora katon, tes kasebut dianggep ora sah. Baleni tes nggunakake piranti tes anyar.

Cathetan: Biasane duwe pita kontrol sing rada entheng kanthi conto positif sing kuwat banget, anggere katon kanthi jelas.

Watesan

1) Mung Getih Utuh / Serum / Plasma sing jernih, seger, lan bebas sing bisa digunakake ing tes iki.

2) Sampel seger paling apik nanging conto beku bisa digunakake. Yen sampel wis beku, kudu diijini thaw ing posisi vertikal lan dipriksa fluidity. Whole Blood ora bisa beku.

3) Aja agitate sampel. Lebokake pipette ing ngisor permukaan sampel kanggo ngumpulake Spesimen. 


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita