page

warta

Virus Novel Corona dilaporake ing Inggris, Afrika Selatan lan Nigeria wiwit Desember. Akeh negara ing saindenging jagad iki nanggapi kanthi cepet, kalebu nglarang penerbangan saka Inggris lan Afrika Selatan, nalika Jepang ngumumake bakal nundha mlebu asing wiwit Senin.

Miturut statistik sing diluncurake Universitas Johns Hopkins ing AS, jumlah kasus COVID-19 wis ngluwihi 80 yuta lan jumlah korban wis ngluwihi 1,75 yuta nalika awal Minggu ing Beijing.

Ora nggumunake manawa virus Corona mutasi, amarga virus RNA sing diduweni duwe tingkat mutasi sing cepet. Virus Novel Corona sejatine luwih stabil tinimbang virus RNA liyane kayata virus influenza. Virus Novel Corona mutasi kanthi laju luwih alon tinimbang virus influenza, miturut pangareping ilmuwan WHO Sumiya Swaminathan.

Mutasi virus Novel Corona wis dilaporake. Contone, ing wulan Februari, peneliti nemokake saringan virus Corona novel kanthi mutasi D614G sing banjur nyebar utamane ing Eropa lan Amerika. Sawetara panliten nemokake manawa virus kanthi mutasi D614G luwih adaptif.

Sanajan ana pirang-pirang mutasi genetik ing virus wiwit wiwitan COVID-19, ora ana mutasi sing dingerteni, kalebu sing ana ing Inggris, sing duweni pengaruh sing signifikan marang obat-obatan, perawatan, tes utawa vaksin, ujare ahli WHO, Rabu.

Hubungi kita yen mbutuhake kertu test antigen COVID-19.

new

new


Wektu kiriman: Dec-28-2020